Ardei umpluți cu orez

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Radu Parfenie

Ingrediente pt. 8 ardei
• 400 g orez cu bob mare
• 3 dovlecei
• 2 vinete mici
• 1 căpățână de usturoi
• 2-3 cepe mari
• 2 legături pătrunjel
• 2 legături mentă
• 1 legătură busuioc
• 500 ml vin alb sec
• 750 ml sos de roșii
• 0,5 l supă de legume sau apă
• ulei de măsline • 8 ardei
• sare, piper, ardei iute după gust
1 Se curăță și se taie ceapa și usturoiul, eventual un ardei iu­te. Se taie cubulețe dovleceii și vinetele (noi am decojit-o, să rămânem doar cu miezul). Se pornește, ca la risotto, cu călitul cepei și usturoiului, ardeiului iute, pentru 3 minute, în 4-5 linguri de ulei de măsline, la foc potrivit, într-o tigaie mare antiaderentă, adâncă. Se adaugă vânăta și dovleceii, pentru încă 5 minute. Nu vă îngrijorați că legumele nu sunt încă făcute, vor avea tot timpul pentru aceasta, în cuptor. Se adaugă apoi orezul, amestecând până devine translucid.
2 Înainte ca orezul să se lipească de tigaie, adăugați 350 ml vin. Amestecați și dați voie alcoolului să se evapore. Apoi adăugați și supa sau apa. După încă 2-3 minute, puteți lua tigaia de pe foc. Este momentul să adăugați și amestecați toate verdețurile, alese de tije și tăiate mărunt.
3 Ardeii, curățați de capace, semințe și pielițele interioare, se umplu cu conținutul tigăii și se așază cu grijă în vasul pentru cuptor, încât să nu se răstoarne orezul. Nu trebuie să îndesați orezul cu legume, pentru că el își va mai mări volumul. Se montează capace pentru ardei din felii de roșii, vinete sau dovlecei. Printre ardei, în vas, se toarnă 4-5 linguri ulei de măsline, sosul de roșii și 150 ml vin. Se așază capacul peste vas și se lasă în cuptor pentru 1 oră la 200 °C.
Se servesc calzi, stropiți din belșug cu sosul de roșii în care s-au copt.

1 Comment

  1. O sa incerc si eu aceata reteta imi place cum arata mai ales acuma se gasesc toate legumele !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*