Ardei umpluți cu orez

Crediti foto: AGfoto/2012/shutterstock.com
Crediti foto: AGfoto/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 12 ardei grași • 2 căni orez
• 2 morcovi • 2 cepe • 2 roșii
• 1 legătură mărar • sare, piper
• cca 500 ml supă de legume
• 2 linguri ulei • 2 linguri bulion

1 Se spală 10 ardei, se taie căpăcelele. Se îndepărtează semințele, dar căpăcelele se păstrează. Ardeii se curăță de pielițe. Se curăță și cei 2 ardei grași rămași și pulpa se taie cubulețe. Se toacă ceapa, se rade morcovul. Se curăță de cotoare și se taie cubulețe roșiile. Se curăță și se toacă mărarul.
2 Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată; se adaugă morcovul ras și cubiulețele de ardei – se lasă să se înăbușe, dar nu se prăjesc. Se adaugă cubulețele de roșii, apoi orezul Atifco Camolino și puțină supă de legume. Se lasă să fiarbă la foc moale; se adaugă sare, piper și mărar tocat.
3 Se umplu ardeii, se acoperă cu căpăcelele lor și se așază într-o cratiță. Se adaugă supă de legume astfel încăt ardeii să fie acoperiți și se lasă să fiarbă la foc mijlociu până ce orezul e aproape fiert. Se adaugă bulionul și se fierbe mai departe, lăsând să scadă sosul. Se servesc ardei calzi.

Preparare: 25 min. La foc: 35 min.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*