Ardei umpluți cu carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 chifle vechi de-o zi • 100 ml lapte • 2 cepe • 4 căței de usturoi
• 2 linguri ulei de floarea-soarelui • 500 g carne tocată mixtă (vită și porc)
• 4 fire oregano • 4 ardei grași • 2 conserve roșii decojite
• 2 foi de dafin • 5 boabe de piper negru
• 5 boabe enibahar

Se taie cuburi chiflele și se acoperă cu lapte; se lasă să se înmoaie.
Se toacă usturoiul  și ceapa. 1/2 din cantitatea de ceapă se călește într-o tigaie într-o lingu­ră de ulei încins. După 2 min. se pune 1/2 din cantitatea de usturoi și după încă un m­inut se adaugă carnea to­cată; se rumenește. Se amestecă apoi toate cu pâine înmuiată. Se adaugă oregano, sare și piper.
Se curăță ardeii grași de cotoare, pielițe și semințe; se taie în jumătăți și se umplu cu carne. se așază într-o tavă unsă. Într-o cratiță se încinge restul de ulei și se prăjesc ceapa și usturoiul rămase. După 5 min., se adaugă roșiile decojite, foile de dafin, piperul și enibaharul. Se sărează și se dă în clocot. Sosul fierbinte se toar­nă în tavă, alături de ardei și se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*