Ardei umpluți cu carne de miel

Crediit foto: Burda Romania
Crediit foto: Burda Romania
Crediit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 ardei capia roșii
• 2 roșii • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 350 g carne de miel tocată
• 1 ou • 2 linguri pesmet
• sare, piper
• 1/2 linguriță chimen măcinat
• 1 linguriță cimbru tocat
• 100 ml supă
• 150 g brânză feta
• 4 linguri oregano
• 300 g iaurt
• 1 lingură suc de lămâie

Cuptorul se încinge la 200 ºC. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roșii și se curăță de cotoare, semințe și pielițe. Se curăță de semințe 2 roșii, iar pulpa se taie cuburi. Se toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se frământă 350 g carne de miel tocată, 1 ou, 2 linguri pesmet, ceapă și usturoi. Se condimentează cu sare, piper, 1/2 lin­guriță chimen măcinat și 1 lin­guriță cimbru tocat. Se înglobează cuburile de roșii. Se umplu jumătățile de ardei cu compoziția de carne și se așază într-o formă de sufleu. Se toarnă 100 ml supă; se coc la cuptor cca 20 min. Se zdrobesc 150 g brânză feta, se presară pe ardei și se dă la cuptor 10 min. Pentru sos, se amestecă 4 linguri de oregano tocat îm­preună cu 300 g iaurt, sare, piper și 1 lingură suc de lămâie.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*