Amarettini

Credit foto: victoria-p./Fotolia
Credit foto: victoria-p./Fotolia
Credit foto: victoria-p./Fotolia

Ingrediente pt. 70 bucăți
• 8 albușuri • 400 g zahăr
• 4 lingurițe ulei de migdale amare
• 400 g migdale decojite
• 400 g migdale nedecojite
• 400 g zahăr pudră

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se bat albușurile, se adaugă zahărul și se bate în continuare. Se adaugă uleiul de migdale.
Se macină fin migdalele (decojite și nedecojite). Se amestecă împreună cu zahărul pudră și se înglobează în albușul bătut.
Se așază compoziția de bezea în șpriț și se șprițează fursecuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc prăjiturelele la mijlocul cuptorului timp de cca 15 min., până se rumenesc.
Se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*