Afumătură cu varză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 45 min.
• 500 g cartofi cruzi • 500 g cartofi fierți
de o zi • sare • 1 lingură amidon • 4 felii mușchi  de porc afumat
Garnitură de varză:
• 2 cepe • 2 linguri untură
• 500 g varză murată tocată • chimen • zahăr

Se decojesc cartofii cruzi, se rad și se storc bine. Se amestecă într-un castron cu cartofii fierți rași și sare.
Se modelează găluște rotunde din acest amestec;  se tăvălesc prin amidon și se așază în apă clocotită cu sare. Se desprind ime-diat cu lingura de pe fundul vasului. Se fierb cca 15 min., apoi se încearcă dacă sunt fierte. Se scurg și se tăvălesc prin untură, ca să nu se lipească.
Se topește restul de untură și se călește ceapa tocată. După 4 min. se adaugă 1 linguriță de zahăr și se lasă să se caramelizeze. Se adaugă apoi varza murată, tocată. Se condimentează cu chimen, sare și zeamă de varză.
Feliile de carne se frig în tigaia de teflon și se servesc cu varză și găluște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*